Bloemkoolrijst met kip

Hoofdgerecht voor 2 personen

Ingrediënten:

300 gram mals kippoulet
500 gram bloemkoolrijst
1 wortel
2 tenen knoflook
3 lente-uitjes
1 eetlepel sojasaus
1 eetlepel oestersaus
2 eieren
2 eetlepels sesamzaadjes

Bereiding:

Snijd de wortel in blokjes en de lente-ui in dunne plakjes. Bewaar wat lente-ui voor de garnering.
Bak het kippoulet aan en voeg na 5 minuten de wortel toe. Als het vlees gaar is kan je de geperste knoflook toevoegen en 1 minuut meebakken.
Voeg dan de bloemkoolrijst, lente-uitjes, soja- en oestersaus toe. Bak dit mee tot de bloemkoolrijst beetgaar is, 2-3 minuten, en bak de eieren.
Serveer het gerecht op 2 borden en leg op elk bord een gebakken ei, garneer met wat lente-uitjes en sesamzaadjes.

Eet smakelijk!