Hoofdgerecht voor 4-5 personen
Ingrediënten:
1 kg kipfilet of kipdijfilet
Olijfolie
Zout
400 ml kokosmelk
200 ml Kippenbouillon
2 stengels citroengras
2 uien
4 teentjes knoflook
1 limoen
Stukje gember (50 gram)
1 el afgestreken milde sambal
1 el afgestreken komijn
1 el afgestreken koriander
1 el afgestreken kurkuma
1 klein blikje tomatenpuree (70 gram)
Bereiding:
Boemboe (kruidenpasta die je al van tevoren kunt maken):
Verwijder de buitenste bladeren van het citroengras. Maak de ui, knoflook en gember schoon en hak deze grof. Rasp de schil van de limoen en knijp het sap eruit. Doe alles in de keukenmachine samen met de tomatenpuree, sambal, kruiden en een scheut olijfolie. Mix dit samen tot een glad mengsel.
Breng 0,5 liter liter water met een kipbouillonblokje aan de kook. Voeg de kip toe en kook deze in 10 minuten zachtjes gaar. Haal het vlees uit de bouillon en laat het wat afkoelen. Bewaar de bouillon.
Verwarm een pan met een scheutje olijfolie en voeg de boemboe toe. 5-7 minuten al roerend aanbakken zodat de smaken vrijkomen. Trek ondertussen de kip met behulp van 2 vorken uit elkaar zodat je draadjesvlees krijgt. Voeg de kokosmelk en een beetje bouillon toe aan de boemboe, breng aan de kook en doe de kip erbij. Even zachtjes laten inkoken en naar smaak zout toevoegen. Voeg eventueel meer bouillon toe om de gewenste dikte te krijgen.
Serveer de rendang met rijst en gekookte boontjes of broccoli.
Eet smakelijk!