Hollandse stamp­pot met prei-room­kaas

Ingrediënten
1.2 kg kruimige aardappelen
2 preien
2 uien
2 tenen knoflook
3 el olijfolie
25 g bieslook
125 g verse roomkaas met kruiden (bakje)
200 g gerookte kipfilet, in reepjes gesneden

Bereiding
1. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze in water met zout in 20 min. gaar. Was ondertussen de prei en snijd in ringen. Snijd de uien in halve ringen en de knoflook in dunne plakjes.
2. Verhit de olie en bak de prei, ui en knoflook 10 min. op middelhoog vuur.
3. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn met de pureestamper.
4. Snijd de bieslook fijn. Meng het preimengsel, de roomkaas, bieslook en kipreepjes door de aardappelpuree. Breng op smaak met peper en eventueel zout, en warm nog 2 min. door.