Kalkoenstoof

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten:
1 kilogram kalkoendijenvlees in stukken
50 gram boter om in te braden
1 grote ui gesnipperd
Peper en zout
Klein blikje tomatenpuree
4 laurierblaadjes
4 kruidnagels
3 takjes verse tijm
Flinke scheut donker bier of rode wijn
500 milliliter runderbouillon
1 plakje ontbijtkoek

Bereiding:
Haal het vlees op tijd uit de koelkast en strooi er peper en zout op.
Verhit de boter in een grote braadpan en bak het vlees rondom bruin.
Haal het vlees weer uit de pan en bewaar het op een bord.
Bak nu de uien in dezelfde pan tot ze glazig zijn. Roer de aanbaksels goed los.
Voeg de tomatenpuree en de kruiden toe en bak ze kort met de uien mee.
Doe het vlees terug in de pan en roer even door.
Voeg voorzichtig de wijn of het bier toe.
Voeg in kleine beetjes de bouillon toe, blijf goed roeren.
Doe nu het deksel op de pan en laat op laag vuur minimaal 2 uur stoven, langer mag ook.
Haal de tijm, laurierblaadjes en de kruidnagels weer uit de pan.
Verkruimel een plakje ontbijtkoek boven de pan en roer dit even door totdat het opgelost is.
Voeg eventueel naar smaak peper en zout toe.

Heerlijk als bijgerecht bij de kerstmaaltijd of bij stamppot!

Eet smakelijk!