Kip met asperges

Ingrediënten:
350 gram witte rijst
400 gram kipfilet
2 tenen knoflook
1 blikje minimaïskolfjes (425 gram)
1 zakje bosuitjes (3 stuks)
4 eetlepels zonnebloemolie
6 eetlepels sojasaus (flesje a 150 ml)
2 theelepels sesamolie
100 gram groene aspergetips

Bereiding:
Kook de rijst volgens aanwijzingen op de verpakking. Snijd de kipfilet in reepjes. Bestrooi de kipfilet met zout en peper naar smaak. Pel de knoflook en snij deze in plakjes. Laat de mais uitlekken. Snijd de bosuitjes in kleine stukjes. Verhit de helft van de zonnebloem olie, roerbak de kip ongeveer 6 minuten. Voeg de roerbak toe en 1 min. roerbakken. Sojasaus, peper naar smaak en sesamolie toevoegen en 1 min. verwarmen. Ondertussen de rest van de zonnebloemolie in hapjespan verwarmen. Hierin asperges en maïs 3 min. roerbakken. Voeg de bosuitjes toe en 1 min. meebakken. Naar smaak zout en peper toevoegen. Verdeel de rijst over 4 borden. Schep vervolgens de kip en roergebakken asperges ernaast.

Eet smakelijk!