Kip met asperges

Ingrediënten:
350 g witte rijst
400 g kipfilet
2 tenen knoflook
1 blikje minimaïskolfjes (425 g)
1 zakje bosuitjes (3 stuks)
4 eetlepels zonnebloemolie
6 eetlepels sojasaus (flesje a 150 ml)
2 theelepels sesamolie
100 g groene aspergetips

Bereiding:
Rijst koken volgens aanwijzingen op verpakking. Kipfilet in reepjes snijden. Bestrooien met zout en peper naar smaak. Knoflook pellen en in plakjes snijden. Maïs laten uitlekken. Bosuitjes in schuine stukjes snijden. Helft olie in wok verhitten en hierin kip 6 min. roerbakken. Knoflook toevoegen en 1 min. roerbakken. Sojasaus, peper naar smaak en sesamolie toevoegen en 1 min. verwarmen. Ondertussen rest zonnebloemolie in hapjespan verwarmen. Hierin asperges en maïs 3 min. roerbakken. Bosuitjes toevoegen en 1 min. meebakken. Naar smaak zout en peper toevoegen. Rijst over 4 borden verdelen. Kip en roergebakken asperges ernaast scheppen.

Eet smakelijk!