Kippenstoof met bockbier

Hoofdgerecht voor  2-3 personen

Ingrediënten:
600 gram kippendijenfilet in grove stukken
2 eetlepels bloem
50 gram boter om in te braden
125 gram gerookte spekblokjes
3 á 4 uien in grove stukken
1 flesje bockbier
2 laurierblaadjes
2 takjes tijm
1 eetlepel mosterd
200 gram winterwortels in stukjes
125 gram gedroogde abrikozen in stukjes
2 eetlepels peterselie of bosui fijn gesneden

Bereiding:
Bestrooi de dijenfilet met zout, peper en de bloem
Verhit de boter in een grote braadpan en bak het vlees goudbruin, en schep het uit de pan.
Doe de spekjes en de uien in de pan en bak ze kort aan.
Voeg het bier toe en breng aan de kook.
Doe ook het dijenvlees terug in de pan en voeg de laurierblaadjes, tijm en mosterd toe.
Laat de stoof 45 minuten op een laag vuur staan met het deksel op de pan.
Voeg dan de wortel en 10 minuten later de abrikozen toe, laat 15 minuten stoven.
Bestrooi voor het opdienen met de peterselie of bosui.
Serveer met rijst. 

Eet smakelijk!