Kippenstoof met bockbier

Hoofdgerecht voor  2-3 personen

Bereidingstijd +- 80 minuten

Ingrediënten:

600 gram kippendijfilet in grove stukken

2 eetlepels bloem

50 gr boter om in te braden

3 á 4 uien in grove stukken

125 gram gerookte spekblokjes

1 flesje bockbier

2 laurierblaadjes

2 takjes tijm

1 eetlepels mosterd

200 gram winterwortel in stukjes

125 gram gedroogde abrikozen in stukjes

2 eetlepels peterselie of bosui fijn gesneden

Bereiding:

Bestrooi de dijfilet met zout, peper en de bloem. Verhit de boter in een grote braadpan en bak het vlees goudbruin. Schep het uit de pan.

Doe de spekjes en de uien in de pan en bak ze kort aan. Voeg het bier toe en breng aan de kook.

Doe ook het dijenvlees terug in de pan en voeg de laurierblaadjes, tijm en mosterd toe.

Laat de stoof 45 minuten op een laag vuur staan met het deksel op de pan. Voeg dan de wortel en 10 minuten later de abrikozen toe. Laat  het dan nog 15 minuten stoven.

Bestrooi voor het opdienen met de peterselie of bosui.

Serveer met rijst.

Eet smakelijk!