Maaltijdsalade gegrilde kip

Ingrediënten:
2 kipfilets
125 gram rucola
200 gram  Cherrytomaatjes
1 gele paprika
1rode paprika
1 handje alfalfa
2 eetlepels pijnboompitten
8 eetlepels olijfolie
1 theelepel knoflookpoeder
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel zout
1 theelepel peper

Bereiding:

Snij de kipfilet in dunne plakken, leg ze in een kom en giet hier 6 eetlepels olijfolie bij. Voeg vervolgens de paprikapoeder, knoflookpoeder, peper en zout toe en roer het allemaal door elkaar. Laat het even staan om zo de kip te marineren. Stop vervolgens de rucola in een schaal, snij de paprika’s in dunne reepjes en leg deze op de rucola. Snij de tomaatjes in tweeën en leg ze ook op de rucola. Zet een grillpan (of gewone koekenpan) op hoog vuur, bak de plakken kipfilet om en om totdat ze gaar zijn en een mooie kleur hebben. Laat de plakken even afkoelen en snij ze vervolgens in repen. Leg de repen kipfilet op de groente en leg hier een handje alfalfa bovenop Giet 2 eetlepels olijfolie over de salade en bestrooi met de pijnboompitjes.

Eet smakelijk!