Ovenschotel kip & champignonroomsaus

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten
4 kipfilets
150 gram gerookt ontbijtspek
1 sjalotje, fijngesnipperd
1 teen knoflook, uitgeperst
400 gram champignons, schoongeborsteld en in plakken gesneden
100 milliliter droge witte wijn
250 milliliter slagroom
2 takjes tijm, alleen de blaadjes
2 takjes peterselie, fijngehakt
Parmezaan, geraspt
Boter of olie om in te bakken

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet de ovenschaal in.

Verhit een hapjespan met wat boter. Bestrooi de kipfilets met zout en peper en omwikkel ze met ontbijtspek. Bak de kipfilets rondom goudbruin in de boter. Je hoeft de kipfilets niet helemaal gaar te bakken, want ze garen zo meteen nog verder in de oven. Leg de kipfilets in een ovenschaal.

Voeg indien nodig wat extra boter toe aan het overgebleven braadvet en fruit de sjalot en knoflook, totdat de sjalot zacht is. Voeg de champignons toe en bak op hoog vuur verder, totdat de champignons goudbruin zijn en het vrijgekomen vocht verdampt is. Blus af met de witte wijn en laat inkoken. Voeg de slagroom, tijm en peterselie toe en laat kort even koken, totdat de saus iets indikt. (Niet teveel laten inkoken, anders houd je te weinig saus over.) Verdeel de champignonroomsaus over de kipfilets en bestrooi met de geraspte parmezaan.

Bak 20 tot 30 minuten in de oven, of totdat de bovenkant goudbruin en de kip gaar is.

Eet smakelijk!!

Met dank aan Annemiek Verweij