Risotto met gerookte kipfilet en walnoten

Ingrediënten 
1 ui
300 g fijne tuinerwten
200 g gerookte kipfilet
25 g bieslook
1 liter kippenbouillon
3 el olijfolie
300 g risottorijst
125 ml droge witte wijn
35 g boter
75 g Parmezaanse kaas
75 g walnoten
3 el walnotenolie

Bereiding
1. Snipper de ui. Laat de tuinerwten ontdooien. Snij de kipfilet in blokjes en de bieslook fijn. Breng de bouillon aan de kook en draai het vuur laag.
2. Verhit 3/4 van de olijfolie in een pan. Voeg de ui toe en fruit 10 min. zonder te kleuren. Voeg de rijst toe en bak 3 min. mee totdat de korrels glanzen. Voeg de wijn toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg een scheut bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg dan weer een scheut toe en ga zo door tot de rijst gaar is. Dit duurt ca. 20 min.
3. Verwarm ondertussen de rest van de olijfolie in een pan en voeg de tuinerwten toe. Laat met de deksel op de pan in 2 min. gaar worden. Voeg de kip en bieslook toe. Schep dit mengsel door de risotto.
4. Neem de pan van het vuur en voeg de boter en helft van de kaas toe. Doe de deksel op de pan en laat 3 min. staan. Hak de walnoten. Verhit de olijfolie en bak de walnoten 1 min. Schep op het laatst de walnoten door de risotto. Verdeel over de borden, bestrooi met de rest van de kaas en besprenkel met de walnootolie.

Eet smakelijk!