Winterse Kip Boe­ren­kool-ven­kel­stamp­pot

Een heelijk Hollands wintergerecht met kip!

Ingrediënten:
1 kg aardappelen kruimig
1 zak boerenkool (300 g)
1 bakje amandelschaafsel (55 g)
2 venkelknollen
100 ml magere melk
300 g gerookte kipfilet (in blokjes)

Bereiding:

  1. Schil de aardappelen en kook ze in water met zout in een ruime pan in 20 min. gaar. Kook de laatste 5 min. de boerenkool mee.
  2. Rooster het amandelschaafsel in een koekenpan zonder olie of boter 3 min. Laat afkoelen op een bord. Snijd de onderkant van de venkelknollen en snijd de venkel in dunne reepjes. Kook in water met zout in 4 min. beetgaar.
  3. Giet de aardappelen en boerenkool af en stamp fijn met de pureestamper. Verwarm de melk in een steelpan en voeg samen met de venkel en kip toe. Warm nog 2 min. door. Breng op smaak met peper en zout. Bestrooi met het amandelschaafsel.


Met dank aan: ah.nl