Zuurkoolschotel met kip

Hoofdgerecht voor 4-5 personen

Ingrediënten:
500 gram mals kippoulet
500 gram zuurkool
2 appels
2 uien
1 blikje mandarijnen
3 eetlepels witte wijn
1 pakje slagroom
2 kiprookworsten
1 grote eetlepel maïzena
Boter
Paneermeel

Voor de puree:
1200 gram aardappelen
Scheut melk
Boter

Bereiding:
Schil en kook de aardappelen. Bak het poulet lichtbruin. Snijd de uien en appels in stukjes en bak de laatste 2 minuten mee. Vervolgens de zuurkool, wijn en mandarijnensap toevoegen en omscheppen, laat dit 15 minuten zachtjes sudderen. Maïzena en slagroom mengen, dit samen met de mandarijnen door het zuurkoolmengsel scheppen. Als de aardappels gaar zijn er puree van maken met een scheut melk en wat boter. Doe het zuurkoolmengsel in een grote ovenschaal en bedek met de in plakjes gesneden kiprookworst. Dek af met een laag aardappelpuree. Daar overheen paneermeel en wat klontjes boter. Zet de schaal 40 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.

Eet smakelijk!